Historie

Het ontstaan van BA&O

BA&O is een jonge en dynamische beroepsvereniging voor arbeids- en organisatiedeskundigen. Ze is opgericht in 1993 en vindt haar oorsprong in de wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden uit hetzelfde jaar. De Arbodienst uit die tijd kreeg toen de beschikking over deze nieuwe kerndeskundige.

Progressie

Opereerden de BA&O-leden aanvankelijk nog vooral vanuit de Arbodienst, inmiddels is dat voor meer dan de helft van de leden niet meer het geval. Zij werken als intern adviseur, als zelfstandig ondernemer of bij een adviesbureau.

De achtergronden van A&O-deskundigen zijn zeer divers. Vanuit hun eigen vak beginnen ze aan de postacademische kopopleiding tot Arbeids- en Organisatiedeskundige. De meeste kennen een sociaal wetenschappelijke achtergrond en hebben zich vervolgens in tal van richtingen gespecialiseerd. Elk lid brengt zo zijn eigen expertise en persoonlijkheid mee. Dat zien wij als de kracht van onze beroepsgroep. Ons advies is gericht op het individu, de groep en de organisatie. We begeleiden de veranderprocessen om organisatie en medewerkers beter op elkaar afgestemd te krijgen.