Nieuws

juni

Ooa Boek van het Jaar 2018: ‘Handboek Teamcoaching’ van Martijn Vroemen

De afgelopen weken boog een vakjury zich over de vraag welke van de vier beste boeken op het vlak van management en organisatieadvies de titel ‘Ooa Boek van het Jaar 2018’ verdient. Vandaag maakten de juryleden tijdens het Boek&Festival bekend dat de keuze gevallen is op het ‘Handboek Teamcoaching’ van Martijn Vroemen.

Uit de lijst van boeken die in 2017 op de markt kwamen, stelde de zevenkoppige vakjury eerder dit jaar een top 10 samen, waaruit een shortlist naar voren kwam van vier boeken die maatschappelijk relevant, wetenschappelijk, toegankelijk en toepasbaar zijn in de praktijk van de organisatieadviseur. Bovendien moet “het hoofdaccent van het boek liggen op het ontwikkelen van inzichten op kritische toepassing”, in de woorden van de jury. ‘De Managementideeënfabriek’ (Stefan Heusinkveld), ‘Handboek Teamcoaching’ (Martijn Vroemen), ‘Iedereen verandert, nu wij nog’ (Hans Vermaak) en ‘Voorbij de eeuw van bureaucratie’ (Jan Herman de Baas) voldeden aan alle criteria om uitgeroepen te worden tot ‘Ooa Boek van het jaar 2018’.

De jury koos uiteindelijk voor het boek van Martijn Vroemen. “In een tijdsgewricht waarin teams en het werken in teams steeds belangrijker worden, is het ‘Handboek Teamcoaching’ een welkom boek”, aldus de jury, “en het zal zeker bijdragen aan de professionalisering van ervaren en minder ervaren organisatieadviseurs.” Naast de eervolle titel ontving de winnaar onder luid applaus een beeldje en een cheque ter waarde van

€ 500,00 uit handen van de voorzitter van de vakjury, Erna Scholtes. Vroemen zelf over zijn prijs: “Ik heb dit boek niet geschreven om prijzen te winnen, het thema is ook niet nieuw, maar teamcoaching wordt steeds belangrijker in organisaties.”
Boek&Festival
Naast de bekendmaking van de winnaar van ‘Boek van het Jaar 2018’ was het Boek&Festival van de Ooa, dat plaatsvond bij Fort Altena in Werkendam, weer een uitgelezen kans om kennis op te doen over het vakgebied organisatieadvies en management. Bezoekers konden deelnemen aan diverse lezingen en workshops, onder andere van de auteurs uit de boeken Top 10, praten met uitgevers en auteurs en informeel netwerken.
__________________________________________________________________________________