Nieuws

september

Publicatie ‘Meetbare werkdrukbalans’ komt eraan

In september staat de publicatie ‘Meetbare werkdrukbalans; een waarde creërend Arbo proces’ in het Tijdschrift voor Toegepaste Arbowetenschappen (TtA).
Roel Dijkstra, A&O deskundige bij UMC Utrecht, bezocht het Kenniscafé over dit onderwerp: “Het onderwerp van het BA&O Kenniscafé in juli trok direct mijn aandacht. Wij begrijpen als A&O-deskundigen soms niet waarom mensen werkdruk ervaren. Ik heb uit de bijeenkomst meegenomen dat dit een nieuwe mogelijkheid kan zijn om werkdruk inzichtelijk te maken en vervolgens op te lossen.
Dr. André Verbeek, adjunct hoofdredacteur van TtA: “De redactie is van mening dat het onderwerp zeer geschikt is voor publicatie in het TtA als belangrijk onderwerp voor alle A&O-ers en werkend Nederland.
Het bestuur van BA&O is blij met deze publicatie en stimuleert en faciliteert de discussie hierover, zowel binnen de vereniging als met de wetenschap.

In de publicatie worden grofweg twee gedachten op elkaar gestapeld.
In de eerste plaats hoe de Arboprofessional de beheersing, betrokkenheid en beleving – kortweg waardecreatie – binnen de organisatie kan verbeteren.
Vervolgens behandelt de auteur hoe je piekdruk en -duur kunt meten en oplossen.
Die combinatie is niet alleen verrassend, maar geeft ook nieuwe inzichten. Met de publicatie stelt de auteur en ontwikkelaar van dit gedachtengoed zijn kennis aan belangstellende BA&O-ers ter beschikking. Voor toepassing en verdieping is er een korte leergang ‘Waardecreatie’ op post HBO niveau te volgen. Belangstellenden kunnen de leerdoelen, het programma en de voorwaarden aanvragen via info@maartendewinter.nl.