Agenda

19 september 2023

Impactdag BA&O-NIP-Ooa; vervolg sociale veiligheid en professionele advisering

Het thema van vorig jaar sociale veiligheid en professionele advisering krijgt een vervolg. Samen met NIP en Ooa gaan we opnieuw impact maken en met elkaar in gesprek over dit onderwerp.

Dit jaar hebben we een inspirerend middagprogramma samengesteld. We beginnen om 12:00 uur met een uitgebreide lunch, om 13:00 uur gaat het programma van start. Met trots presenteren we de prachtige line-up aan sprekers voor deze middag: Aukje Nauta, Marijke Spanjersberg en Joost Kampen.

Joost Kampen is veranderkundige en combineert praktijk en wetenschap. Hij promoveerde in 2011 bij prof. dr. Léon de Caluwé op de theorie van de verwaarloosde organisatie. Hij werkte voor verschillende adviesbureaus waaronder Bakkenist en Van de Bunt. Nu werkt hij vanuit een eigen adviespraktijk en is aangesloten bij de Ambachtsschool voor organiseren en veranderen. Hij doet interventieonderzoek en publiceert regelmatig in vakbladen en wetenschappelijke tijdschriften, ook internationaal, verzorgt een eigen leergang en doceert aan de Vrije Universiteit, Universiteit Twente, SIOO, Business School Nederland, NBA Opleidingen en AOG School of Management. Zie verder: www.joostkampen.nl.

Dr. Marijke Spanjersberg is zelfstandig organisatieadviseur, gespecialiseerd in samenwerkingsvraagstukken. Ze helpt bij vastgelopen samenwerking en geeft les over systeeminterventies. Ze is ook een maker. Zo maakte ze met Cruxcreaties een systeemspel en met haar echtgenoot een analysetool voor relatienetwerken. Ze schrijft met enige regelmaat over haar werk. Haar laatste boek Tussentaal verscheen in 2022 bij Uitgeverij IJzer.

Aukje Nauta is spreker, schrijver en psycholoog. Haar jongste boek is Nooit meer doen alsof. Eerder schreef ze managementboeken als Tango op de werkvloer en Anders Werken. Ze is veelgevraagd expert op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Aan de Universiteit Leiden is ze hoogleraar organisatiepsychologie, een bijzondere leerstoel mogelijk gemaakt door opleidingsinstituut Sioo. Tot 2022 was ze partner van Factor Vijf Organisatieontwikkeling. Werkte bij TNO en Randstad en was vier jaar lang kroonlid van de SER.
Over haar bijdrage
Is het einde van het bully-tijdperk in zicht? We lijken ons er collectief meer dan ooit van bewust dat gescheld, geschreeuw en andere vormen van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer écht niet meer kunnen.
Dat we als samenleving gevoeliger worden en bully-gedrag niet meer tolereren is natuurlijk een goede zaak. Tegelijkertijd zitten we bij incidenten nogal eens met onze handen in het haar – we zijn wat je noemt handelingsverlegen. Bully’s, slachtoffers en omstanders kunnen elkaar daardoor in een wurggreep houden. En dan wordt bullygedrag al snel systemisch. Toch valt – met kritisch, wetenschappelijk denken en doen – het systeem rondom bully-gedrag te doorbreken. Daar kan ieder individu aan bijdragen. Wat je (formele) rol ook is. Een onmisbaar ingrediënt daarbij is… schaamte.

Conceptprogramma:
11:30 uur Inloop/ontvangst
12:00 uur Lunch
13:00 uur Start programma met warming up
13:30 uur Joost Kampen
14:30 uur Break
14:45 uur Aukje Nauta
15:45 uur Break
16:00 uur Marijke Spanjersberg
17:00 uur Evalueren
17:30 uur Netwerkborrel

Momenteel zijn we volop in creatie om deze middag impactvol te maken. Deze middag is juist waardevol omdat er door de deelnemers zelf impact wordt gemaakt! In een eerder gehouden enquête onder leden hebben meerdere mensen aangegeven een actieve rol in te willen nemen op deze dag, zij zullen coördineren op bepaalde momenten. Heb je deze enquête gemist, of wil je alsnog bijdragen aan deze dag? We nodigen je van harte uit dit kenbaar te maken via: info@ooa.nl

Twee weken voorafgaand aan het event (5 september 16:30 – 17:00 uur) komen we met deze groep online samen voor de verdere afstemming.

Meld je nú aan!
Mis deze impactmiddag niet, het belooft een leerzame, impactvolle bijeenkomst te worden waarin we in gesprek gaan vanuit de verschillende verenigingen met ieder zijn eigen expertise.

NB Deelname is gratis voor BA&O-leden.
Indien je na aanmelding  zonder afmelding vooraf (minimaal 2 dagen van te voren) afwezig bent, zijn wij genoodzaakt € 75,00 in rekening te brengen.

[]
1 Step 1
Online ALV, 27 juni 2024 12.00-13.00 uur
Datum bijeenkomstof appointment
Roepnaamyour full name
Tussenvoegsel
Achternaamyour full name
Telefoonyour full name
Organisatieyour full name
Opmerkingenmore details
0 /
BA&O lidBen je lid van BA&O?
Some Title
Previous
Next