Agenda

20 oktober 2016

20161020 Regio ZO en ON – Zelfsturing

Birgitte van de Water  en Yolanda Kuis hebben voor jullie tijdens onze bijeenkomst van 20 oktober a.s. een interessante bijeenkomst in petto.

Het onderwerp is:

‘De -veranderende- rol van de A&O-adviseur in relatie tot de ontwikkeling van zelfsturing in organisaties’

We zien in onze praktijk dat steeds vaker wordt gekozen voor een organisatiemodel waarin zelfsturende teams in de plaats komen voor de meer aansturende, hiërarchisch ingerichte organisaties. Met name gebeurt dat veel in de zorg, maar ook in andere branches is het een min of meer bekend verschijnsel. Sommige organisaties werken al langer met dit concept, en anderen staan aan de vooravond van, of zitten midden in de ontwikkeling naar meer zelfsturing.

Wat betekent dit dan voor onze rol als adviseur? Hoe verhouden wij ons tot de visie van organisaties die zelfsturing willen bevorderen? Hoe gaan wij om met de paradoxen die dit kan veroorzaken: denk aan ‘sturing vanuit wettelijke verplichtingen’ versus ‘het team bepaalt en neemt initiatief’. Kunnen we nog wel met beleidsvoorstellen komen voor gezonder en veiliger werken en vervolgens meehelpen implementeren? Of is dit pure verspilling van tijd, geld en energie?

Uitdagende vraagstellingen waarover wij met jullie aan de slag willen gaan door een introductie over het ‘fenomeen’ zelfsturing – zelforganisatie en daarna het bespreken van de implicaties voor ons als A&O adviseur aan de hand van een casus.
Heb je belangstelling voor deze workshop dan nodigen wij je van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Locatie:
Restaurant Het Witte Huis
Pastoor van Laakstraat 54
6663 CB Lent

Graag van tevoren aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Groeten,
Miriam Meertens en Max Vermeij

[]
1 Step 1
BA&O Workshop i.s.m. TNO
Datum bijeenkomstof appointment
Roepnaamyour full name
tussenvoegselyour full name
Achternaamyour full name
Organisatieyour full name
GSM of tel. overdagyour full name
BA&O lidBen je lid van BA&O?
Previous
Next